Отборът на Челси се е включил в надпреварата за подписа на Серхио Регилион от Реал Мадрид, който беше обявен за „най-добрия ляв бек в Ла Лига“ миналия сезон. Миналата седмица Евертън предложи 18 милиона паунда за продукта на академията на "белите". Регилон помогна на Севиля, където беше под наем, да стигне до четвъртото място и участие в Шампионската лига.

Новината може да хвърли съмнение върху това дали Челси ще продължи интереса си към левия бек на Лестър Бен Чилуел. Лондончани засега не успяваха да постигнат сделка с "лисиците", въпреки че Лестър е смекчил първоначалните си искания за трансферна сума в размер на 80 милиона паунда.

Челси търси алтернативи на англичанина и Регилон изглежда като перфектна опция. Очаква се те изравнят офертата на Евертън от 18 милиона паунда в следващите дни.

Мениджърът Франк Лампард има желание да засили защитните си възможности, като нито Маркос Алонсо, нито Емерсон Палмиери успяха да докажат, че заслужават титулярната позиция на левия бек.

Севиля продължава пък да иска да го задържи под наем за още един сезон, но са наясно, че със силните си изпълнения, Регилон е привлякъл вниманието на големи отбори от цяла Европа.