Вицешампионът на Испания Атлетико Мадрид е набелязал полузащитника на Арсенал Гранит Джака за летен трансфер в близките седмици, предават медиите в Испания.

Първоначално AS потвърди информацията, след което и каталунският Mundo Deportivo сподели, че швейцарският национал е в радара на „рохибланкос”. Ролята на спортния директор на Атлети Андреа Берта ще бъде ключове, който следи изявите на централния полузащитник още от престоя му в Борусия Мьонхенгладбах. Джака се присъедини към Арсенал с летен трансфер от „жребците” през лятото на 2016-а година за 45 милиона евро. Оттогава той триумфира във ФА Къп за трите си сезона в Северен Лондон.

Джака изигра 40 мача за „артилеристите” през този сезон във всички турнири, но неговата игрова дисциплина винаги е под въпрос. Играчът наброи 10 жълти картона и пропусна четири от последните шест мача в Премиър лийг за „топчиите”.

Ако не се договори с Арсенал за Джака, Атлетико ще се ориентира към полузащитника на Реал Мадрид Маркос Йоренте, който ще струва около 50 милиона евро на Атлети. Потвърждава се, че Джака също би струвал толкова на „дюшекчиите”.