Футболистът на Челси Еден Азар е дал своето съгласие да премине в Реал Мадрид, твърди „El Confidencial“. Завърналият се на „Сантиаго Бернабеу“ Зинедин Зидан не си губи времето и вече е установил контакт с 28-годишният футболист.

Белгийският футболист е провел разговор през миналата седмица лично със Зидан и е дал своето заветно „Да“, за да премине при „кралете“.

След отпътуването на Кристиано Роналдо, Зидан иска да има нова звезда на „Сантиаго Бернабеу“ и именно заради това се е спрял на Азар.

Завръщането на Зидан начело на Реал Мадрид може да се окаже ключово за осъществяването на трансфера на Еден Азар.

Белгиецът не крие, че винаги е мечтаел да носи екипа на Реал Мадрид. Азар сега може да изпълни своята мечта.

Според информацията, Азар вече има предварително споразумение с мадридския клуб за пет сезона и галактическа заплата в размер на 16,5 милиона евро на година.

Реал Мадрид е изправен пред най-трудната част – да постигне споразумение с Челси относно трансфера на Азар, което със сигурност ще бъде сложна засада. Основната причина за отказа на лондончани да се разделят с белгийския футболист е малкият размер на парите, които биха получили при продажбата на своята звезда.

Санкцията, която ФИФА наложи на Челси усложнява допълнително преговорите.

Договорът на Еден Азар с Челси изтича през лятото на 2020 година.

Цената на футболиста е повишена и Челси няма нужда да го продава.

Челси ще иска минимум 98,5 милиона паунда (114 милиона) евро, за да продаде Азар.

Лондончани отхвърлиха оферта на стойност 80 милиона евро от Реал Мадрид за Азар през миналото лято.

„Сините“ със сигурност няма да искат да продадат звездата си за по-малко пари и ако не постигнат споразумение с Реал Мадрид по сделката е много вероятно белгиецът да остане на „Стамфорд Бридж“ и през следващия сезон.

Челси ще има трудна година в опита да убеди Азар да продължи договора си.