Трансферът на звездата на Тотнъм Кристиан Ериксен в Реал Мадрид може да се провали заради финала на Шампионската лига, за който се класираха „шпорите“. Според испанското издание AS ръководството на Кралския клуб има опасения, че ако лондончани вдигнат Купата с големите уши, това може да осуети сделката.

„Белите“ имат постигната устна договорка с полузащитника, но всичко може да се промени до седмици.

От испанския гранд смятали, че Тотнъм, че евентуален триумф на „Уанда Метрополитано, лондончани могат да вдигнат цената на полузащитника или пък да опитат да го обвържат с нов договор.

Настоящият контракт на датчанина изтича през лятото на 2020 година. Ериксен вече отказа да поднови, което принуди „шпорите“ да се съгласят на продажба сега.

Все пак на „Сантиаго Бернабеу“ възнамерявали да изчакат финала в турнира на богатите, където Тотнъм ще спори с Ливърпул, за да преминат към решителния етап на преговорите.

Ако Тотнъм ликува на 1 юни в испанската столица, е възможно Даниел Леви да поиска на 100 милиона евро за Ериксен. В противен случай, при изричащия договор на играча, цената му възлиза на 60-70 милиона евро.

Реал готов да изхарчи повече от половин милярд евро през лятото 

Почетино вярва, че Ериксен ще поднови договора си с Тотнъм