Отборите на Реал Мадрид и Фиорентина си създадоха добри работни отношения след отдаването под наем на Алваро Одриосола на отбора от Серия А миналото лято, което проправи пътя за по-нататъшен бизнес между клубовете. Според информации в Италия, „виолетовите“ са хвърлили око на трима играчи на Реал, чието бъдеще остава несигурно.

„La Nazione“ твърди, че във Флоренция са насочили поглед към Борха Майорал като заместник на нападателя Душан Влахович, който се очаква да бъде продаден, след като отказа да поднови договора си. Майорал се радваше на добър сезон в Рома миналата година, но до голяма степен е пренебрегнат от Жозе Моуриньо от началото на новата кампания.  

Загубата на Влахович ще бъде значителна за Фиорентина, тъй като нападателят отбеляза 10 гола в 13 мача през този сезон, а отборът от Серия А е набелязал още един играч на испанците, който да покрие напускането му – сънародника на сърбина Лука Йович.

23-годишният бивш играч на Айнтрахт Фракфурт не получава никакви шансове за изява от Карло Анчелоти, а във Фиорентина се надяват, че връзката им с агента на Йович - Фали Рамадани, който представлява Никола Миленкович и Матия Настасич, заедно с желанието на Мадрид да пусне Йович, ще бъде в тяхна полза.

В същото време италианците са доволни от Одриосола и биха искали да го вземат за постоянно. Представители на двата клуба трябва да се срещнат, за да обсъдят тази възможност, но от Реал Мадрид може да не е склонен да пусне защитника, тъй като единствената друга опция за десен бек на „Сантиаго Бернабеу“ си остава Дани Карвахал.