Френската звезда на Атлетико Мадрид Антоан Гризман отново е в полезрението на Реал Мадрид, твърди Okdiario.com. Според информацията на изданието мадридчани вече обмислят план за привличане на свежи попълнения.

Топ 10 на неосъществените трансферни мечти 

Твърди се, че Зинедин Зидан харесвал сънародника си и той попадал в списъка с целите му. Освен това, Зизу бил наясно и с факта, че голямата звезда в тима му Кристиано Роналдо е на 33 години, а скоро и Карим Бензема ще навърши 30. Още през изминалата кампания необходимостта от дозиране на натоварванията на носителя на „Златната топка“ се усети осезаемо. Въпреки че на „Сантиаго Бернабеу“ се надявали CR7 да радва феновете още, спортно-техническият щаб мислел и за свежи попълнения.

В Испания отбелязват, че и преди е имало слухове за интерес от страна на Кралския клуб към национала на „петлите“. Отбелязва се също така, че в момента клаузата за откупуване на Гризман е 100 милиона евро. Тя е по-ниска сравнено с това, което бе през лятото. Тогава сумата възлизаше на 200 милиона евро, а това движение в цифрите бе провокирано от трансферното ембарго, което имат „дюшекчиите“. Забраната бе наложена от УЕФА заради сделки с чуждестранни играчи до 18 години. Тя изтича в началото на 2018 година.

Договорът на Гризман с Атлетико е до 2022 година.