Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил е на мнение, че звездата на Ливърпул Мохамед Салах използва тима само, за да може да си осигури трансфер в Реал Мадрид или Барселона. Той смята, че египетската звезда ще напусне тима съвсем скоро и е почти неизбежно да случи.

„Преди 18 месеца казах, че Мо Салах ще напусне Ливърпул. Мисля, че това се усеща по реакциите на феновете на тима, които не демонстрират голямата си любов към него. Смятам, че той иска да играе за Реал Мадрид или Барселона“, заяви Невил след снощната победа на Ливърпул над Уест Хем с 3:2.

„Това не е критика за Мо Салах. Играл съм с Дейвид Бекъм, с Рууд ван Нистелрой, с Кристиано Роналдо. Всички те искаха да спечелят Златната топка, искаха да играят за Реал Мадрид, искаха да бъдат под светлините на прожекторите и да играят за най-големия отбор в света“, допълни още англичанинът.

„Мисля, че има усещане у феновете, че ще напусне. В крайна сметка той използва Ливърпул потенциално като катапулт за понататъшната си кариерата. Той има стремежи да бъде в клуб като Мадрид или Барса. Нека бъдем честни, Реал Мадрид и Барселона са върхът за много играчи", каза още Невил.

Легендарният защитник на „мърсисайдци“ Джейми Карагър пък е на мнение, че феновете на Ливърпул недооцененяват египетската си звезда.