Испанският анализатор на „Sky Sports“ Гилем Балаг заяви, че Еден Азар и Тибо Куртоа са приоритетните трансферни цели на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес през следващото лято.

„Реал Мадрид се нуждае от големи имена и от клуба са набелязали Куртоа и Азар, които са техните основни цели“, коментира Балаг.

„Това са двете имена, които Реал Мадрид ще се стреми да привлече на всяка цена през следващия трансферен прозорец. Това не означава, че ще ги вземе, но Куртоа и Азар са на първо място в трансферния списък“, добави той.

„Директорите в Реал Мадрид са наясно, че отборът се нуждае от нов нападател, а Карим Бензема трябва да бъде продаден. Той дори няма подкрепата на феновете“, продължи журналистът.

„В Реал Мадрид си дават ясна представа, че възрастта на тяхната атака е много голяма. Това е проблем, на който трябва да бъде намерено решение. Ще има новопривлечени футболисти през следващото лято. Мисля, че на „Сантиаго Бернабеу“ харесват много Хари Кейн, но той много трудно ще напусне Тотнъм. Кейн е емоционално свързан с Маурисио Почетино. Ако Почетино стане треньор на Реал Мадрид, Хари Кейн много по-лесно ще премине в отбора. При всички положения от Тотнъм ще направят нужното да задържат, както Почетино, така  Кейн. Със сигурност основните две трансферни цели на Реал Мадрид през следващото лято ще бъдат Еден Азар и Тибо Куртоа. Това са топ целите на Флорентино Перес“, каза още Гилем Балаг в своя анализ. 

Реал ще прави невъзможното, за да подмени BBC с NHL

Зидан е ключът Азар да акостира в Реал Мадрид