Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е поставен пред голяма дилема, твърди „El Pais“. Шефът на испанския гранд трябва да вземе решение дали ще действа на трансферния пазар през януари и е се опита да вземе играч от топ ниво или ще запази финансовия потенциал на клуба, за да се опита отново през следващото лято да привлече голямата звезда на Пари Сен Жермен - Неймар.

Перес е наясно, че няма да може да извади в два трансферни периода подобни крупни суми. Именно заради това той и генералния директор Хосе Анхел Санчес трябва да преценят всички възможности, които стоят пред тях.

Единият вариант е Реал Мадрид да инвестира още през януари сума от порядъка на 200 милиона евро, за да привлече играч като Еден Азар, Хари Кейн или Мауро Икарди.

Другата опция пред „кралете“ е да изчакат до следващото лято и да броят 300 милиона евро на Пари Сен Жермен за Неймар.

Не е тайна, че именно бразилецът е голямата трансферна цел на Флорентино Перес, който вече на няколко пъти се опита да го вземе, но неуспешно. Шефът на Реал Мадрид претърпя няколко разочарования в опитите си да вземе Неймар на „Сантиаго Бернабеу“.

Със сигурност Пари Сен Жермен няма да склони да продаде голямата си суперзвезда през януари, точно преди решаващите мачове от фазата на елиминациите в Шампионската лига.

Това може да накара Перес да изчака до следващото лято, когато президентът на Реал Мадрид е решен да направи последен много сериозен опит да осъществи сделката за бразилския футболист.

Флорентино Перес смята, че ако Реал Мадрид приключи сезона без да спечели нито един от двата големия трофея – шампионската титла в Ла Лига и Шампионска лига, не би било катастрофа, защото той има повече от достатъчен кредит на доверие от феновете на клуба, след като „кралете“ спечелиха четири от последните пет години отличието на шампионите.