Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола вижда в Иско идеалния заместник на Давид Силва на „Етихад”. Футболистът на Сити призна по-рано през седмицата, че ще напусне „гражданите” след края на следващия сезон, като това ще сложи край на 10-годишния му престой в Манчестър. През това време Силва спечели четири титли, две купи на ФА и четири Купи на Лигата.

Бъдещето на Иско пък е обект на спекулации в последните седмици, като испанският Marca твърди, че Гуардиола е поискал национала на Ла Роха като заместник на Силва в отбора му. 27-годишният Иско е бил уведомен от Зинедин Зидан, че не попада в плановете му за предстоящия сезон. Именно затова борда на испанския колос ще изслуша оферти за играча, който записа едва 11 старта през изминалата кампания в Ла Лига.

Реал котира много високо Иско, който има още три години по своя договор с клуба. Очаква се „кралския клуб” да се раздели за не по-малко от 80 милиона евро с играча. Именно тези средства ще може да „освежат” касата на клуба, който до този момент през лятото хвърли над 390 милиона евро за нови футболисти.

Очаква се Ман Сити да направи оферта в близките дни за футболиста, като Хосеп Гуардиола желае, ако се взима Иско, то той да акостира възможно най-скоро на Острова. По този начин Сити ще допълни дълбочината си в отбора и ще се подсили за атаката на така бленувания трофей в Шампионската лига.

Шампионът на Англия досега закупи само вратаря Зак Стефен, като е на път и да оформи трансфера на Родри от Атлетико Мадрид.