Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е в радара на двата испански колоса Реал Мадрид и Барселона. Младият норвежец се утвърди като един от най-добрите нападатели в света, след като има феноменалните 35 гола в 34 мача за „вестфалци“.

Смята се, че клаузата му за откупуване от 75 милиона евро трябва да влезе в сила от лятото на 2022 година, което означава, че всеки отбор, който иска да го привлече това лято, ще трябва да плати повече.

Смята се, че Халанд е заинтригуван от трансфер в Реал Мадрид и е отправил три ясни условия, които ще се окажат решаващи в преговорите за трансфера му.

„Diario GOL“ твърди, че основното искане от неговия агент Мино Райола е комисионна в размер на 20 милиона евро за трансфера на своя клиент.

Халанд също иска да бъде един от най-печелившите в клуба, като е пожелал заплата от 10 милиона евро годишно, колкото в момента получава Еден Азар.

Нападателят също ще настоява да бъде титуляр, въпреки че би му било удобно да създаде и партньорство с Карим Бензема.

Смята се, че тези искане не подлежат на обсъждане и той ще отхвърли възможността да се присъедини към мадридчани, ако „белите“ не успеят да ги изпълнят.