Информациите, че Реал Мадрид ще бъде свръхактивен на летния трансферен пазар стават по-големи. Твърденията са, че 13-кратният европейски шампион ще похарчи близо 400 милиона евро за нови попълнения. Новият наставник на „лос меренгес” Зинедин Зидан потвърди, че ще има промени преди следващия сезон след успеха над Селта Виго през уикенда (2:0).

Първият трансфер в ера №2 на Зидан на „Бернабеу” е факт, след като Реал договори Едер Милитао от Порто. Очакванията са да пристигнат поне още две високопрофилни звезди в испанската столица. Шефовете в Реал са крайно обнадеждени, че ще привлекат Еден Азар от Челси и Мауро Икарди от Интер, освобождавайки част от настоящите си звезди.

Гарет Бейл е по всяка вероятност аут от Реал Мадрид и плановете на Зидан, като „лос бланкос” ще иска поне 94 милиона паунда за уелсеца. Кейлор Навас може да напусне Реал срещу 26 милиона паунда, докато Марко Асенсио и Тони Кроос за 70. Вторият най-скъп изходящ трансфер, който може да стане факт от Реал, би бил този на Иско, като испанският плеймейкър ще бъде трансфериран за 85 млн. лири.

Иско и Бейл пък донесоха победата на Реал над Селта, а успехът върна „белия балет” на две точки зад второто място в Ла Лига.