Новото попълнение на Реал Мадрид – Лука Йович, показа недвусмислено какво мисли по повод последните слухове, плъзнали из Испания, че ще бъде отпратен под наем още в самото начало на своя престой при „белия балет”.

Историята тръгна от мадридския ежедневник „Марка”, който говори за неудовлетворението на наставника Зинедин Зидан от представянето на 21-годишния сърбин по време на предсезонните мачове. Футболистът даде интервю пред изданието „Новости” в своята родина и тотално отхвърли подобен сценарий.

„Зидан вярва в мен, това не се е променило. Уча се от него всеки ден и съм щастлив, защото той е на върха във футбола както като играч, така и като треньор”, заяви таранът, за който Реал плати 65 милиона евро на Айнтрахт Франкфурт.

„Смях се на новините за наема. Медиите винаги си търсят подобни истории. Свикнал съм с подобни коментари още от старта на моята кариера. Приел съм, че всеки слух е възможен. Единствено времето ще покаже дали е вярно”, добави Йович.

„Карим Бензема е много интересен нападател. Той разполага с много повече опит в сравнение с мен и се опитвам да попивам от него. Едно от най-хубавите неща във футбола е когато играеш редом до най-великите футболисти, докато си още млад. Така можеш да се учиш от тях.”

„Чувството да дебютирам за Реал в първия официален мач за сезона (3:1 над Селта Виго навън – б.р.) беше фантастично, когато касае най-големия клуб в света. Почувствах се добре, спечелихме и доказахме, че сме отбор. Очаквам да натрупам много повече минути през сезона. Ще дойде времето, в което ще покажем истинската си мощ и на какво сме способни”, добави Йович.