Един от кандидатите за нов президент на Барселона - Виктор Фонт (на снимката), иска да привлече Килиан Мбапе, ако бъде избран за поста, твърди испанския „AS“. ПСЖ обаче не желае да пусне играча лесно, а също така основен фаворит за подписа на 21-годишния футболист е най-големият съперник на „каталунците“ – Реал Мадрид.

Виктор Фонт

източник: Twitter.com

Настоящият договор на Мбапе изтича след 18 месеца, а парижани вече са му предложи нов такъв. Според информациите френският шампион предлагат на световния шампион нова 5-годишна сделка на стойност 150 милиона евро. Все още обаче двете страни не са успели да постигнат споразумение.

Интереса на Реал към Мбапе е известен много отдавна, тъй като младият нападател има за един от своите идоли именно наставника на мадридчани – Зинедин Зидан.

Фонт обаче държи да отмъкне Мбапе изпод носа на Реал Мадрид, въпреки че, ако самият играч не промени решението си, едва би ще се стигне до сделка.

Макар да е само на 21-годишна възраст, френската звезда има спечелени множество големи трофеи, като сред е и Световната купа през 2018 година. Мбапе все още не е успял да спечели Шампионската лига, но има зашеметяващ принос за 33 гола в 35 мача в турнира, като вкара 19 от тях  и добави 14 асистенции.