Реал Мадрид иска да освежи селекцията си през лятото и смята, че нападателят на Тотнъм - Хари Кейн, е блестящ трансфер. Според испанските медии "Кралския клуб" е наясно, че ще бъде трудно да убедят англичанина да си тръгне от Северен Лондон, но това не ги отказва от намерението да го привлекат в редиците си. 

"Белите" имат нужда от нов играч в атаката, тъй като Лука Йович все още не успява да разкрие пълния си потенциал. Това кара Зинедин Зидан да търси нови възможности, а според слуховете Флорентино Перес напълно одобрява Кейн.

26-годишният футболист има още цели 4 години от контракта си с Тотнъм, а и шефът на "шпорите" Даниел Леви е известен  с това, че е "костелив орех" що се отнася до преговори за продажба на някоя от звездите си. 

Самият Кейн заяви, че не може да даде конкретен отговор относно бъдещето си, но даде ясно да се разбере, че не е доволен от състоянието на отбора.

"Често ми задават този въпрос, но не мога да кажа категорично да или не. Обичам Тотнъм и винаги ще го обичам, но продължавам да твърдя, че не чувствам прогреса на отбора. Не виждам да се развиваме в правилната посока. Не съм някой, който ще остане тук просто ей така", заяви Кейн.