Френският вестник „L'Équipe“ написа, че Рафаел Варан планира да напусне Реал Мадрид и да приеме ново предизвикателство в своята кариера. Отборите, които се интересуват от защитника искат да знаят на каква цена могат да се сдобият с него.

При всички положение евентуален трансфер на Варан ще означава нов рекорд при продажбата на защитник.

Към този момент рекордьорът е Върджил ван Дайк, за когото Ливърпул брои 85 милиона евро на Саутхемптън.

Варан отговаря на всички изисквания, за да счупи този рекорд – той е само на 25 години и е един от защитниците с най-много отличия през последните години. Спечелил е четири пъти трофея от Шампионска лига и също така стана световен шампион с Франция.

Варан е в полезрението на отбори като Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен. И трите отбора разполагат с достатъчно финансови средства, за да могат да осъществят подобен трансфер.

Освобождаващата клауза, която е записана в договора на Варан с Реал Мадрид е 500 милиона евро.

Реал Мадрид плати 50 милиона евро на Порто, за да си гарантира услугите на 21-годишния Милитао. Аймерик Лапорт премина в Манчестър Сити за 65 милиона евро. „Гражданите“ броиха 57 милиона евро на Монако за Бенжамен Менди, а Кайл Уолкър заигра на „Етихад“ срещу 56,5 милиона евро. Манчестър Сити извади 56 милиона евро за Джон Стоунс.

През лятото Байерн Мюнхен може да активира освобождаващата клауза, която е записана в договора на Люка Ернандес с Атлетико Мадрид. Тя възлиза на 80 милиона евро.

Варан струва едва 10 милиона евро на Реал Мадрид, който го привлече от Ланс.