Новият мениджър на Тотнъм Антонтио Конте е поискал от президента на клуба Даниел Леви да върне отново Гарет Бейл в тима през януари. Уелсецът, който игра под наем при „шпорите“ миналия сезон, почти не получава шансове за изява в Реал Мадрид през тази кампания и е отворен за ново завръщане в северен Лондон.

Главният редактор на „OkDiario“ Едуардо Инда сподели в предаването „El Chiringuito“, че Конте иска да Тотнъм да вземе Бейл отново под  наем през януари, а през лятото трансферът може да стане постоянен, ако крилото успее да впечатли новия мениджър на Тотнъм. Той би излязъл не много скъпо на „шпорите“, тъй като договорът му с „белите“ изтича идното лято.

Бейл отбеляза 16 гола в 34 мача за Тотнъм през миналия сезон.

Посочва се също, че Конте би предпочел да разполага с Бейл, отколкото бившата звезда на Челси Еден Азар. Италианският специалист смята, че белгиецът не особено трудолюбив и има впечатления от първа ръка как работи, тъй като бе негов треньор на „Стамфорд Бридж“, и то в най-силния период на Азар.

Конте ще иска да изгради Тотнъм по своя образ и се очаква да се потопи значително в трансферния пазар през януари, като има информации, че ще получи около 150 милиона паунда, с които да разполага.