Матео Ковачич иска да напусне Реал Мадрид, независимо от факта, че отборът има нов старши треньор в лицето на Жулен Лопетеги, твърди „Marca“.

Футболистът е провел лична среща с Лопетеги и го е информирал, че не е променил мнението си и иска да напусне отбора.

Хърватинът не е променил своето решение да напусне „Сантиаго Бернабеу“, въпреки треньорската рокада.

Още в края на юни Ковачич обяви своето намерение да напусне Реал Мадрид през летния трансферен прозорец и да потърси ново предизвикателство в своята кариера.

24-годишният футболист е говорил с Лопетеги на базата  „Валдебебас“ и му е обяснил, че най-добрият вариант за бъдещето му е да бъде продаден в клуб, където ще получава по-често игрови минути.

Разговорът между Ковачич и Лопетеги е преминал приятелски, но не е продължил много дълго, тъй като футболистът е бил непреклонен в желанието си.

Реал Мадрид постави цена от 90 милиона евро на хърватския национал, което бързо отказа голяма част от отборите, които проявяват интерес към него.

Смята се, че Реал Мадрид все пак ще склони да намали драстично сумата на хърватина и ще го продаде при оферта от порядъка на 50 милиона евро.

За трите си сезона с екипа на “белия балет” досега хърватинът така и не се пребори с конкуренцията на Тони Кроос, Лука Модрич и Каземиро.

Реал Мадрид привлече Ковачич от Интер през лятото на 2015 година за сумата от 30 милиона евро.