Полузащитникът на Реал Мадрид Матео Ковачич по всяка вероятност ще се завърне в бившия си тим Интер за новия сезон. След като договорът за наем на хърватина в Челси изтече, за него няма да има място в плановете на „белия балет”.

25-годишният халф изкара сезон 2018/2019 като преотстъпен в Челси и ако не друго, поне го завърши с трофей след 4:1 над Арсенал в Лига Европа. Той записа 51 участия в официални мачове за „сините” от Лондон, които решиха да не се възползват от клаузата за откупуване.

В Реал Мадрид наставникът Зинедин Зидан подготвя тотална реконструкция на състава и няма как да гарантира на Ковачич, че ще получава шанс за изява. Този факт звучи идеално за Интер, който от известно време следи по-усърдно бившия си играч.

Реал Мадрид закупи Ковачич именно от „нерадзурите” през 2015 година срещу 29 милиона евро, възползвайки се от рестрикциите, наложени на италианците заради Финансовия феърплей.  Сега новият наставник на Интер Антонио Конте вярва, че може да възроди кариерата на Ковачич, като ще предложи на Реал Мадрид сделка за наем с опция за откупуване.

Контрактът на хърватина с Реал изтича през юни 2021 година и не е изключено Реал да поиска от играча първо да преподпише, което би гарантирало на испанците постъпления от евентуална бъдеща продажба.