Сагата около Барселона и Неймар придоби допълнително колорит с намесата на Кристиано Роналдо. Според испанското издание „Диарио Гол” звездата на кръвния враг Реал Мадрид е посъветвал Неймар да отхвърли чудовищната оферта на Пари Сен Жермен, за да чака обаждане от Манчестър Юнайтед.

Бащата на Неймар зарадвал шефовете на Барса

Според каталунската медия Неймар е разменил серия съобщения с Роналдо в WhatsApp, в които португалецът предупредил своя колега, че трансфер в ПСЖ ще означава стъпка назад в кариерата. Четирикратният носител на Златната топката визирал най-вече по-ниското ниво в Лига 1.

Трансферният шум около южноамериканския експлодира миналата седмица, когато в Испания се появиха информациите за мега офертата  от 222 милиона на ПСЖ. Тя на практика покрива освобождаващата клауза в договора на Неймар и елиминира Барселона като участник в преговорите. Така всичко опира до решението на самия футболист.

В Испания: Неймар се разбрал за 6-годишен договор с ПСЖ

Оттам насетне почнаха и противоречивите информации. Според едни Неймар веднага е договорил умопомрачителна заплата в ПСЖ, но според други бащата на футболиста – който оперира и като негов агент – уверил Барса, че синът му остава.

Какво са си казали Пике, Суарес и Меси по повод Неймар

Съветът на Роналдо до 25-годишния му колега бил, че ако ще прави трансфер извън „Камп Ноу”, определено трябва да се ориентира към Манчестър Юнайтед и английската Висша лига. Съвсем друг е въпросът дали „червените дяволи” биха могли да покрият колосалната освобождаваща клауза.