Преди няколко часа спортният директор на Пари Сен Жермен Леонардо потвърди информациите, че в офисите на клуба е получена оферта от Реал Мадрид за Килиан Мбапе, която е била за около 160 милиона евро, но е била отхвърлена.

Той обаче нападна „кралете“, като заяви, че тактиката им е „неуважителна“ и дори „незаконна“. Бразилецът смята, че испанците искат да привлекат нападателя като свободен агент след края на сезона.

„Тактиката на Реал е очевидна: да отправят оферта 7 дни преди края на трансферния прозорец, за да докажат на футболиста, че го искат, и после да го вземат безплатно през идното лято. Това е неуважително, дори е незаконно, защото лично са се свързали с Килиан. Правят така от две години насам“, каза Леонардо пред „RMC“.

„Дали имаме намерение отново да преговаряме с Реал? Не, пазарът затваря на 31 август. Нашата стратегия е ясна: да го задържим при нас с нов договор. Ако обаче ще го продаваме, то няма да го пуснем за по-малко от това, което платихме за него. Реал наистина предложи около 160 милиона, което е по-малко от това, което ние дадохме за него. А и като цяло сме недоволни от поведението на Реал. Освен това дължим на Монако процент от бъдеща продажба, както и пари по самия трансфер преди години“, продължи директорът.

„Отправихме две големи оферти към Мбапе за нов контракт. Едната отпреди два месеца беше на нивото на топ играчите ни, а другата беше наскоро, която вече беше над нивото на топ играчите ни. Искаме да му докажем, че гледаме на него като на централен елемент от проекта ни, но и не, че е повече от проекта ни. Това лято създадохме „дрийм тийм“ и няма да позволим на никой да го разруши“, обясни Леонардо.

„Ние като клуб никога не сме „отваряли вратата“ за трансфер. Никога! Хората говорят, че аз съм искал да продаваме, а президентът Насер Ал-Хелаифи не желаел. Но истината е, че Насер мисли като мен. И двамата защитаваме интереса на ПСЖ. Опитваме се да задържим футболиста при нас. Но ако някой играчи желае да се махне, то ще е по нашите условия. И това важи за всички, а не конкретно за него. Освен това в момента не проучваме пазара за заместник на Мбапе. Никога не сме мислели за план „Б“.

„Ние, като ПСЖ, направихме всичко за Мбапе. Целият трансферен прозорец беше изграден около него. Не сме щастливи. Но ако играч иска да напусне ... няма да го спрем. Той може да напусне, но само при нашите условия. По този начин е неприемливо“, допълни още Леонардо пред „L’Équipe“