Перлата на Реал Мадрид Родриго Гояс е бил търсен от Ливърпул преди да подсигури трансфер за 45 милиона паунда при „кралския клуб”. Това потвърди бившият бразилски национал Елано в четвъртък, след като Родриго закова хеттрик срещу Галатасарай в сряда.

Лос бланкос победиха турския гранд с 6:0, а досега Гояс имаше само два гола за Реал в Ла Лига – срещу Осасуна и Леганес. Той е първият играч, роден през XXI-и век, който вкарва голове за първия тим на Реал Мадрид.

Родриго получи първата си повиквателна за Бразилия през този месец, а Елано призна, че Ливърпул е искал да вземе играча преди мадридския клуб.

„Имаше много сериозен интерес от Ливърпул за Родриго. Тогава той бе по-ниско квалитетен играч, но те го искаха. Офертата беше прекалено ниска”, призна Еланьо, който е бивш треньор на Сантос, а през кариерата си игра за Манчестър Сити и Шахтьор Донецк.

„Тогава дойде предложението от Мадрид. Аз говорих с клуба, че това си струва, а момчето искаше да направи трансфер. Имаше качествата на толкова малка възраст, а не са много играчите, които могат да покажат такова нещо в тези години. Има огромен технически ресурс и чудесен контрол на топката. Това направи прогресът му в Сантос факт. Играе със спокойствие и може да поема отговорност. Сигурен съм, че ще е много успешен”, призна Елано.