Носителят на ФА Къп - Арсенал може да получи непритна новина с надеждата си да задържи халфа на Реал Мадрид Дани Себайос, тъй като "белите" са решили да използват полузащитника в предсезонната си подготовка. 24-годишният испански национал показа добри игри след рестарта на кампанията под ръководството на Микел Артета. Мениджърът даде да се разбере, че има желание Себайос да остане в Арсенал и за следващата кампания.

"Артилеристите" се надяваха да постигнат ново споразумение с Реал Мадрид за удължаване на наема на Себалос и потенциално да се включи опция за закупуването му другото лято.

Въпреки това, "AS" съобщава, че от Мадрид сега са преразгледали бъдещето на Себайос след впечатляващите му изяви за Арсенал. Твърди се, че ръковдството на "белия балет" е убедено, че халфът може да стане част от титулярния състав и искат да му предоставят възможност да се докаже в предсезонната подготовка.

Според изданието обаче окончателното решение дали Себайос ще остане част от Реал ще бъде на треньора Зинедин Зидан. Първоначално Себайос настояваше да напусне Мадрид, след като не успя да си осигури място в стартовата единайсеторка на Зидан. Полузащитникът също имаше желание да получи редовно време за игра, за да увеличи шансовете си да спечели място в отбора на Испания за Евро 2020.

Себайос не крие желанието си да стане ключова част от полузащитата на Реал, но испанецът също даде да се разбере, че иска да играе редовно.