Звездата на Барселона Луис Суарес е убеден, че след края на сезона неговият добър приятел и бивш съотборник Неймар ще смени Пари Сен Жермен с Реал Мадрид.

Cadena Ser: Реал готов да размени най-голямата си звезда за Неймар

„Белия балет” не спира да напъва за 25-годишния футболист, който през лятото на 2017 година премина във френската столица срещу рекордните за футбола 222 милиона евро. Испанският колос вижда в лицето на Неймар идеалния заместник на вече залязващия Кристиано Роналдо, чиято форма дотук през сезон 2017/2018 драстично се влоши. Много е вероятно португалецът да се върне в Манчестър Юнайтед, щом кампанията приключи, а това ще отвори сериозна пробойна в атаката на „лос бланкос”.

Емери: Знаем кой иска да създаде напрежение в ПСЖ

Роналдо: Трансферът на Неймар в ПСЖ е крачка назад за него

В Испания вече се тиражираха информации за разговор между друг ас на Барса – Лионел Меси и Неймар, в който бразилският играч е споделил за наличната пред себе си оферта от Реал. Аржентинският маестро на „каталунците” също така знае, че нападателят сериозно ще помисли върху предложението.

Неймар ядосал Меси с откровение за Реал Мадрид

В публичното пространство и Неймар, и ПСЖ се стараят да тръбят, че всички са щастливи от настоящото статукво и не става дума за напускане. Според испанското издание „Дон Балон” другият голям приятел на Неймар от дните му в Барселона е повече от категоричен, че в крайна сметка бразилецът ще се поддаде на изкушението и ще премине в Реал. Не е ясно как точно, но Суарес е научил за постигната принципна договорка между бащата на Неймар и представителите на „белия балет”. В преговорите е участвал лично и президентът на мадридския гранд Флорентино Перес.