Отборът на Манчестър Юнайтед вече не е сред тимовете, които ще се борят за подписа на Ерлинг Халанд. „Червените дяволи“ са се примирили, че трудно ще убедят норвежеца да се съгласи да дойде на „Олд Трафорд“, тъй като той предпочита да продължи кариерата си в Реал Мадрид, твърди „ESPN“.

Халанд се очаква да напусне Борусия Дортмунд в края на сезона, когато става активна клаузата му за откпуване от около 75 милиона според клауза, което пък привлича сериозно вниманието на повечето европейски грандове, които са готови да се сборят за подписа му. Твърди се, че той е желан от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Реал Мадрид, Барселона, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Ювентус.

Юнайтед следи норвежеца още от 16-годишен, докато той носеше екипа на Мьолде. Англичаните опитаха да го привлекат през януари 2020 година, но тогава той предпочете офертата на Борусия. „Червените дяволи“ бяха готови да го атакуват отново през идното лято, като използват всичките си козове, включително и мениджъра си Ралф Рангник.

Изданието обаче гласи, че напоследък ситуацията на „Олд Трафорд“ се е променила и в клуба са осъзнали, че привличането на 21-годишния нападател може би и този път няма да се осъществи и усилията им ще бъдат напразни. Халанд пък не е показал особен интерес към желанието на Юнайтед да го привлече, а той ще бъде още по-слабо мотивиран, ако тимът не се класира за Шампионската лига.

Основната причина е интересът от страна на Реал Мадрид, който на този етап е считан като фаворит за подписа на норвежеца. Президентът Флорентино Перес е решен да изгради нов „Галактико“, като доведе през лятото двете нови звезди на европейския футбол - Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд на „Сантиаго Бернабеу“.