Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да се включи в борбата за халфа на Рен Едуардо Камавинга това лято и в клуба вярват, че могат да изпреварят основния фаворит за неговия подпис - Реал Мадрид, твърди „Metro“.

Според изданието идеята на „червените дяволи“ е да закупят 17-годишния французин и веднага след това да върнат тийнейджъра обратно на клуба от Лига 1, под наем, за още 12 месеца. Камавинга играе като полузащитник и често бива сравняван с бившия ас на Ливърпул и Реал Мадрид Шаби Алонсо.

В Юнайтед са уверени, че Рен ще иска да спечели пари през това от футболиста, тъй като Камавинга има само още две години от договора си и стойността му ще падне, ако остане и следващия сезон в тима, без да удължава контракта си. Източници на „Metro“, близки до Юнайтед, са споделили, че френският клуб ще търси около 60 милиона паунда за неговите услуги. Въпреки това, „червените дяволи“ смятат, че сделка за около 25 милиона паунда е най-реалистична, но пък от клуба знаят, че са изправени пред сериозна конкуренция от други европейски грандове, като Реал Мадрида.

Въпреки това, полузащитникът отговаря на плановете на Солскяер да купува млади и перспективни играчи за бъдещето.

17-годишният Камавинга има 36 участия за Рен през този сезон и помогна на клуба да завърши на трето място, след като Лига 1 бе прекратена преждевременно поради пандемията от коронавирус. Полузащитникът е най-младият играч, играл за Рен в историята на клуба, като дебютира на 16-годишна възраст и бързият му напредък привлече вниманието от цяла Европа.