Манчестър Юнайтед иска да обвърже суперталанта си Алехандро Гарначо с най-дългия договор, предлаган някога от клуба. „Червените дяволи“ настояват аржентинският тийнейджър да подппише нов контракт за срок от осем години, твърди The Mirror.

Въпреки това изданието пише, че семейството на лявото крило и неговите агенти нямат желание да ангажират Гарначо с повече от четиригодишен договор, а пречка може да се окаже и изискванията за заплата на аржентинеца.

58 снимки

Настоящият договор на 18-годишният Гарначо изтича през лятото на 2024-а година, а интерес към него има от страна на Реал Мадрид, както и от бившият клуб Атлетико Мадрид, за който се твърди, че съжалява, че му е позволил да напусне.

Въпреки всичко на „Олд Трафорд“ са оптимисти, че ще се договарят с таланта и дори са готови да нарушат клубната традиция, като включат клауза за откупуването му в договора - ход, който е популярен в европейските клубове, но по-малко във Висшата лига.

Смята се, че Юнайтед е готов да предложи на Гарначо заплата от 32 хиляди паунда на седмица, но неговото обкръжение настоява за повече от 40 хиляди седмично.

През този сезон той има 2 гола и 4 асистенции във всички турнири.