Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе би предпочел да играе под ръководството на Юрген Клоп, отколкото на Карло Анчелоти и това може да даде шанс на Ливърпул да го отмъкне следващото лято. Както е известно, договорът на Мбапе с ПСЖ изтича в края на този сезон. Той вече изрази желанието си да напусне отбора от Лига 1 през идното лято.

Изглеждаше почти сигурно, че френският национал ще се присъедини към Реал Мадрид, тъй като това е мечтан за него трансфер. Реал Мадрид дори изпрати официална оферта за Мбапе в края на летния трансферен прозорец, но парижани твърдо отказаха да я приемат.

Но според „El Nacional“, Мбапе не е убеден, че Анчелоти е точният мениджър за него. Италианецът напусна Евертън и замени Зинедин Зидан на „Сантиаго Бернабеу“ това лято. Той е спечелил титли в четири различни държави и три път е триумфирал в Шампионска лига.

Въпреки това обаче Мбапе би предпочел да работи под ръководството на Клоп, ако той бе начело на „Лос бланкос“. И макар да изглежда малко вероятно германецът да премине в испанския гранд, то това може да даде на Ливърпул по-голям шанс да привлече Мбапе.

„Червените“ са свързвани със суперзвездата в последните години, като Клоп дори се е разговарял с баща му миналата година, за да обсъдят потенциален трансфер.

Ливърпул се стреми да задържи Мохамед Салах и евентуалното привличане на Мбапе със сигурност ще изгради една от най-опасните атаки в света. Салах е във върхова форма с вече отбелязани 15 гола, докато Мбапе има седем до момента през сезона.