Лионел Меси е позвънил на Неймар, за да убеди бившия си съотборник в Барселона да се завърне в испанския шампион. Петкратният носител на Златната топка е посъветвал бразилеца да не си и помисля да избира големия враг на „блаугранас” – Реал Мадрид, тъй като не знаех какъв товар ще му се стовари от феновете.

Неймар, който премина в Пари Сен Жермен за рекордните 222 милиона евро през 2017-а година, натиска френския хегемон да напусне „Парк де Пренс” през това лято. 

Барселона е изпълнен с надежда, че може да вземе 27-годишния футболист, но отказва да заплати исканите 200 милиона евро за играча от ПСЖ. Испанското издание Marca пише, че Лео Меси е спомогнал с разговор на бившия си съотборник в Барса да откаже евентуална оферта от Реал Мадрид, след като и 13-кратният европейски шампион желае да вземе Ней.

През тази година пък испанският шампион вече похарчи малко под 230 милиона евро и именно затова изваждането на 200 млн. прави мисията невъзможна. Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес пък силно иска да вземе Неймар в отбора, след като също така опитва да привлече и Пол Погба, който е считан за избор №1 за Зинедин Зидан.