Италианският шампион Милан има желание да привлече футболиста на Реал Мадрид Марко Асенсио, който беше свързван с трансфер в Арсенал по-рано този месец. 26-годишното крило ще навлезе в последните 12 месеца от договора си с „Лос бланкос“ и все още не е подписал ново споразумение.

Съобщава се, че Реал може да реши, че това лято е подходящ момент да го продадат, тъй като според информациите няколко клуба са заявили интерес към услугите му. Асенсио планира да се срещне с шефовете на носителя на Шампионска лига и да вземе решение за бъдещето си още тази седмица.

Междувременно се смята, че „артилеристите“ са се свързали с представителите на Асенсио в опит да договорят трансфера, но изглежда, че Милан също ще се включи в надпреварата.

Бившата клубна легенда и спортен директор на „росонерите“ Паоло Малдини вече се е свързал с наставника на „Лос Бланкос“ Карло Анчелоти, за да разпита какво е положението на крилото, пише „Corriere dello Sport“.

Италианският вестник твърди, че Реал Мадрид не изключва продажбата на испанския национал срещу сумата от около 50 милиона евро.

Милан има добри взаимоотношения с испанския шампион, след като през последните трансферни прозорци привлякоха 22-годишния Браим Диас и левия бек Тео Ернандес именно от „Сантиаго Бернабеу“.