Редица европейски елитни клубове искат юношеската звезда на Рен Едуардо Камавинга, но играчът предпочита да премине в Реал Мадрид, това твърди „Marca“. Твърди се, че редица други клубове наблюдават централния полузащитник, включително Барселона, Пари Сен Жермен, Борусия Дортмунд и Ливърпул.

17-годишният Камавинга е участвал във всички 25 мача за своя клуб до момента през тази кампания в Лига 1. Тийнейджърът има общо 36 мача през този сезон за Рен във всички турнири и според изданието е показал качества да играе за Реал Мадрид през следващите сезони.

През ноември „El Mundo Deportivo“ цитира доклад от „L'Equipe“, в който се твърдеше, че Рен е поставил цена от 60 милиона евро за играча, въпреки че той не планира да си тръгва от френския клуб на този етап от кариерата си.

Камавинга стана най-младият професионалист за клуба, след като направи своя старши дебют на 14 декември 2018 година, на възраст от 16 години и един месец. Той е част от школата на Рен от 11-годишна възраст и се смята за една от най-ярките перспективни футболисти във френския футбол.

Той е Роден в Кабинда, Ангола. Камавинга има конголско гражданство заради родителите си. Живее във Франция от втория си рожден ден и в момента е в процес на придобиване на френско гражданство.