Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо информира в прав текст Реал Мадрид при какви условия е склонен да им продаде вратаря Давид Де Хеа. Единият от тях включва солидна сума в брой, а другият касае нападателя на „белия балет” Алваро Мората.

Мората по всяка вероятност ще напусне „Сантиаго Бернабеу”, където се завърна преди началото на сезон 2016/2017. Испанският национал не е много доволен от периферната си роля в състава на Зинедин Зидан, а вече доста сериозно се говори, че Милан излязъл с впечатляваща оферта към него.

Трансферът на Де Хеа в Реал на 100 процента сигурен

Всичко това обаче може да се промени, ако Реал реши да играе по свирката на Моуриньо. Наставникът на Юнайтед е изразил да продаде така желания от Флорентино Перес страж Де Хеа ако получи или 75 милиона евро в брой, или 25 милиона плюс Мората. Вторият вариант изглежда доста по-изгоден за Реал, а също и за Специалния, който ще реши важен проблем относно атаката, където се очаква Златан Ибрахимович да не удължи изтичащия си договор.

Мората: Очаквах повече от завръщането си в Реал

Мората се споменаваше и във връзка с Челси, но там той е втора опция за мениджъра Антонио Конте. Италианецът  и „сините” приоритетно гледат към звездата на Евертън Ромелу Лукаку, който изпрати чудесен сезон (26 гола в 39 мача).

Милан връща Мората в Италия със супер оферта

Не е за подценяване и фактът, че между Мората и Моуриньо съществува особена симпатия. Тъкмо португалецът беше човекът, който първи почна да пуска тарана в мъжкия отбор. В последния сезон на Моу в Реал той осигури 18 участия на младока, който вкара 2 гола.