Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е активирал плана за завръщането на Кристиано Роналдо на „Ол Трафорд“, твърди телевизия „La Sexta“.

Според информацията, от Манчестър Юнайтед вече са направили необходимото проучване по настояване на Жозе Моуриньо, за да разберат дали трансферът е възможен да се осъществи от икономическа гледна точка.

Английският клуб предвижда, че това привличането на Кристиано Роналдо ще струва около 400 милиона евро. На Реал Мадрид ще бъдат платени приблизително 200 милиона евро с данъците.

От медийна и маркетингова гледна точка обаче завръщането на Роналдо на „Олд Трафорд“ ще има изключително положително въздействие на клуба и ще му донесе много предимства.

Роналдо и Моуриньо иначе се познават отлично, тъй като от 2010 до 2013 година бяха заедно на "Сантиаго Бернабеу".

Нападателят е считан за легенда на Манчестър Юнайтед, където изкара успешен период от 2003 до 2009 година. След това португалецът бе продаден на Реал за рекордните тогава 94 милиона евро.

Според информациите в испанските медии, президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес вече е взел решение за продажбата на Роналдо, който иска нов договор с драстично увеличение на заплата си, за да може да се сравнява с Лионел Меси, който взима 50 милиона евро на година в Барселона, и Неймар, получаващ 36 милиона евро на сезон в ПСЖ. В момента възнаграждението на Роналдо е 21 милиона евро, а португалецът също би искал да се върне в Манчестър Юнайтед и дори е помолил агента си Жорже Мендеш да се срещне с Жозе Моуриньо.

Китайци се точат на Кристиано Роналдо