Времето на Еден Азар в Реал Мадрид изглежда е към своя край, след като и двете страни са стигнали до заключението, че краят на печалните три години на белгиеца на „Сантиаго Бернабеу“ е близо. 31-годишното крило се присъедини към Реал през лятото на 2019-а година за 100 милиона евро, след като точно помогна на Челси да спечели втората си титла в Лига Европа.

Очакваше се, че Азар ще бъде дългосрочен заместник на Кристиано Роналдо след редицата страхотни сезони с екипа на Челси, с който спечели две титли във Висшата лига, ФА Къп, две Купи на Лигата и два пъти Лиги Европа.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Времето му в испанската столица обаче беше помрачено от контузии, имаше дори въпросителни относно професионализма му, неговата физическа форма. Всичко това ограничи сериозно изявите на Азар, който много рядко получава шанс в стартовия състав, дори когато е здрав.

Според „El Nacional“, Реал Мадрид вече не вярва, че Азар ще стане играчът, за когото са похарчили толкова сериозна сума. Изданието твърди, че белгиецът вече е сподели на своя съотборник, сънародник и приятел от дните им заедно в Челси, че ще напусне „Сантиаго Бернабеу“ още тази зима.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Смята се, че Астън Вила и Нюкасъл в момента са основните кандидати за Азар. Вила има амбиции да се утвърди отново сред добрите отбори във Висшата лига под ръководството на новия мениджър Унай Емери, докато Нюкасъл има финансовата мощ, с която малко клубове могат да се съревновават.

Предполага се, че Азар ще напусне първоначално под наем, като споразумението ще включва и задължителна клауза за откупуването му от около 17 милиона паунда.

През този сезон белгиецът е изиграл общо 229 минути. Той е започнал като титуляр в едва две срещи във всички турнири, а единственото му попадение дойде при успеха с 3:0 над Селтик в Шампионската лига през септември.