В Реал Мадрид няма да привличат на всяка цена нов нападател през лятото, разкрива трансферният експерт Фабрицио Романо. Според него на „Сантиаго Бернабеу“ ще продължат да разчитат основно на капитана Карим Бензема в предни позиции и през следващия сезон, като французинът се очаква да подпише нов договор с мадридчани.

Така Романо опроверга информациите от последните дни, че в Реал подготвят мегаоферта за голмайстора на Манчестър Сити Ерлинг Халанд. Според него в клуба ще съсредоточат усилията си към подсилване на халфовата линия с Джуд Белингам от Борусия Дортмунд.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Никога не е имало съмнение, че Бензема ще остане в Реал. Той имаше договорка с клуба още от октомври насам. Плановете за лятната селекция винаги зависят и от треньора и в момента е твърде рано да правим прогнози. Смятам, че основен приоритет за клуба ще бъде привличането на Джуд Белингам, за когото ще се конкурират с Ливърпул и Манчестър Сити“, разкрива Романо.

35-годишният Бензема прави поредния си силен сезон за Реал, като до момента има 19 гола в 28 мача във всички турнири. Феновете обаче са леко притеснени, че цялата отговорност в атака пада върху него, а в клуба няма равностоен негов заместник, който да го заменя, когато е контузен, който се случва често през тази кампания, или е преуморен.