Испанският вицешампион Реал Мадрид може да се наложи да изчака до месец януари, за да привлече Килиан Мбапе, въпреки положителните преговори с Пари Сен Жермен. Както е известо, двата клуба проведоха сериозни преговори в четвъртък след втората оферта на мадридчани от 170 милиона евро плюс още10 милиона евро под формата на бонуси, която обаче е била отхвърлена.

Сега „Sky Sports“ пише, че сделката все още не е близо до завършека си. Мбапе е заявил пред ПСЖ, че мечтата му е да играе за испанския гранд.

Според източници на „Sky Sports“ във Франция, Реал Мадрид започва да усеща, че е по-добре да изчака до януари, защото ПСЖ не са практични в преговорите си. Тогава „белите“ могат да подпишат предварителен договор с Мбапе, като по този начин той ще премине на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент през следващото лято.

Договорът на нападателя с ПСЖ изтича в края на сезона и досега той отхвърли всички опити на френския клуб да поднови контрактът му.

Парижани подписаха с Мбапе от Монако за 180 милиона евро през 2018 година след едногодишен наем. Те обаче са платили само 145 милиона евро досега, а останалата част се дължи или когато Мбапе поднови договора си, или когато ПСЖ го продаде.

Мбапе отбеляза 133 гола и направи 63 асистенции в 174 мача във всички турнири след присъединяването си към ПСЖ и им помогна за спечелването на 11 трофея, включително три титли от Лига 1.