Ръководството на Барселона планира да проведе нова среща с агента на нападателя на Айнтрахт Лука Йович – Фали Рамадани до края на месеца.

Каталунците са наясно с голяма конкуренцията, която имат в лицето на Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен за подписа на сръбския голаджия. Преди няколко седмици Рамадани бе в Мадрид, където се срещна с шефовете на „кралския клуб“, за да коментират условията, при които 21-годишният футболист може да премине на „Сантиаго Бернабеу“.

От Барселона все още не са изпратили конкретна оферта за нападателя. Представителите на клуба се срещнаха три пъти с Рамадани през последните месеци, като се опитаха да предвижат операцият напред. Каталунците потвърдиха своя интерес към играча, но е много вероятно да се откажат да наддават за него при положение, че цената бъде надута изкуствено. Пред „блаугранас“ има още няколко варианта за нов нападател, които са разглеждани от ръководството на клуба.

Преди края на април предстои нова среща между Барселона и Фали Рамадани, на която от клуба ще искат да проверят състоянието на преговорите с другите клубове и ще бъде взето окончателно решение дали каталунците ще се включат в битката за подписа на Йович илие ще пренасочат своите усилия.

В Барселона са впечатлени от сръбския футболист и неговите голови умения, но в същото време са притеснени относно други аспекти в играта му като комбинативността, техническите му способности с топка в крака, както и за играта му извън наказателното поле.

Освен това на „Камп Ноу“ не са убедени, че трябва да пръснат сума, която най-вероятно ще надхвърли 60 милиона евро за Йович, който не е доказан голмайстор, а избухна през настоящия сезон.