В тима на Манчестър Юнайтед са уверени, че ще запазят Пол Погба това лято поради съмненията относно способността на Реал Мадрид или Ювентус да финансира сделката за халфа. Погба имаше желание да напусне „Олд Трафорд“ още миналото лято, но не успя да подаде заявка за трансфер. Вместо това агентът му Мино Райола свърши голяма част от мръсната работа и потвърди, че „работи“ по сделка, която ще накара Погба да напусне клуба.

Мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер обаче пред „France International“, че иска Погба да остане още един сезон, за да помогне на младите играчи на „червените дяволи“.

Кампанията на французина обаче не върви по план, като контузия ограничи халфа до само две участия през последните шест месеца. По този начин и стойността му се понижи от първоначално поставените 180 милиона миналото лято до около 120 милиона паунда в момента. Според „ESPN“ обаче клубът вече е по-уверен в идеята си да го задържи.

Отборите на Реал Мадрид и Ювентус са двате най-заинтересовани от Погба клубове, но Юнайтед се съмнява дали някой от тях е готов да плати исканата сума. На всичкото отгоре той ще иска и заплата като в Англия. В момента той получава около 300 000 британски лири на седмица, което означава, че годишната му заплата възлиза на 14,4 милиона британски лири.

Тъй като коронавирусната епидемия вреди на финансите на клубовете в цяла Европа, не е ясно дали някой от двата отбора би бил готов да плати толкова висока сума. Също така не е ясно кога и дали ще се отвори летният трансферен прозорец.