Испанският гранд Реал Мадрид е отказал да трансферира официално уелското си острие – Гарет Бейл, в Китай, както бе планирано в последните часове. По този начин футболистът се очаква да остане и през следващия сезон в "кралския клуб", нещо, което изглеждаше твърде вероятно в последните няколко месеца.

Бързоногият футболист трябваше да реализира трансфер в азиатския Дзянсу Сунинг след броени мигове, а възнаграждението щеше да му излиза по един милион паунда на седмица, предаде BBC.

През последната седмица наставникът на „лос меренгес” Зинедин Зидан призна, че 30-годишният уелсец е много близо до това да напусне „Сантиаго Бернабеу”. Същевременно френският специалист призна, че махането на Бейл от Мадрид е най-доброто решение за всички страни.

Бейл се присъедини към 13-кратния европейски шамоион през лятото на 2013-а година с трансфер за 85 милиона паунда от Тотнъм Хотспър. Договорът на играча с Реал изтича след три години, а с „белия балет” той спечели четири пъти Шампионска лига, един път титлата в Испания и Купата на Краля, три пъти Суперкупата на Европа и три Световни клубни първенства.

Гарет Бейл вкара три гола и една дузпа в четирите финала за Реал Мадрид, печелейки купите през 2014, 2016, 2017 и 2018-а година. Непрестанните му контузии в Мадрид обаче направиха така, че за последните четири години играчът да стартира 79 пъти от първата минута в игра.