Реал Мадрид обяви пореден нов футболист през летния трансферен пазар. 13-кратният европейски клубен шампион е постигнал договорка с френския Олимпик Лион за левия краен бранител Ферланд Менди.

„Реал Мадрид и Олимпик Лион стигнаха до споразумение за трансфера на 24-годишния Ферлан Менди. Футболистът ще остане в Мадрид за следващите шест сезона – до 30-и юни 2025-а година. Менди ще бъде представен в сряда, 19-и юни, на „Сантиаго Бернабеу”, написаха от Реал в комюнике в сайта си.

Испанският AS потвърди, че сумата, която „лос бланкос” ще заплати за Менди е 55 милиона евро, като той е поредният нов бранител в отбора на Зинедин Зидан след оформянето на трансфера на Едер Милитао от Порто.

По-рано в сряда Реал официално представи Лука Йович, който акостира на "Бернабеу" от Айнтрахт Франкфурт, а на 13-и юни се очаква представянето на Еден Азар. Иначе след хаотичния сезон, маркиран от елиминация на осминафиналите в Шампионската лига, то Реал Мадрид продължава своя редизайн на отбора. Досега бяха закупени Еден Азар, нападателят Лука Йович, централният бранител Едер Милитано, както и бразилското крило Родриго.