Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е готов да се раздели с редица играчи, за да събере необходимия бюджет за привличането на желаните от специалиста трансферни цели. 

Французинът видя как отборът му премина през противоречива кампания, след като спечели титлата в Ла Лига при ожесточена конкуренция с Барселона. "Белия балет" обаче отпадна от осминафиналите в Шампионската лига, което не се е харесало на френската легенда. 

С оглед финансовите рестрикции около пандемията от коронавирус "кралския" клуб няма да може да разчита на голям бюджет за покупки, което значи, че ще трябва да се генерират приходи от продажби.

Според медиите в Испания Зидан е готов да се раздели с играчи като Лука Йович, Лука Модрич и Хамес Родригес, както и Гарет Бейл, който дори не пътува с отбора за реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу Манчестър Сити. 

Йович разочарова с изявите си в дебютния си сезон на "Бернабеу", докато Модрич вече е на 34 години и може да бъде пожертван за подмладяване. Хамес, от своя страна, е желан от Пари Сен Жерман и Атлетико Мадрид.