Не е тайна, че отборът на Реал Мадрид иска силно да вземе звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе и с нетърпение очаква 1 януари 2022 година. Това е денят, в който най-накрая могат да започнат свободни преговори с нападателя.

„Marca“ съобщава, че „Операция Mbappe“ вече е в ход, тъй като „Лос бланкос“ се стремят да си осигурят услугите на французина колкото е възможно по-рано. Настоящият договор на световния шампион с ПСЖ изтича в края на сезона, което означава, че той може да започне да подпише предварителен договор с друг клуб от началото на януари, ако реши да не преподписва с парижани.

Реал Мадрид вярва, че 22-годишният нападател ще се придържа към първоначалния си план, въпреки че имат малки опасения, че ПСЖ може да го убеди да подпише удължаване на контракта. Парижани ще представят финалното си предложение за нов договор, според който Мбапе ще получава по 25 милиона евро на година.

Изданието допълнително уточнява, че от Реал не изключват възможността да предложат на ПСЖ трансферна сума още тази зима и да не чакат Мбапе до лятото. През лятото „кралете“ изпратиха две оферти в последните дни от трансферния прозорец, които обаче бяха отхвърлени от парижани.

Освен това „Marca“ пише, че добрата форма на Винисиус Жуниор няма да попречи на плановете на Реал за Мбапе. На „Сантиаго Бернабеу“ искат да имат двамата млади нападатели, които ще играят основна роля във възстановяването на Реал Мадрид.