Собственикът на Палермо Маурицио Дзампарини доста убедено заяви, че Ювентус ще загуби една от звездите си в лицето на Пауло Дибала. Колоритният италианец, който откри нападателя за европейския футбол, отправи атака и до треньора на „бианконерите” Масимилиано Алегри.

Дибала стартира своята кариера на Стария континент именно в Палермо, а през лятото на 2015-а офертата на Ювентус беше твърде изкусителна, за да ѝ откаже. Още през миналия сезон обаче 24-годишният играч започна често да се заседява на скамейката, като се чуха и слухове за конфликт между него и треньора Алегри.

След пристигането на Кристиано Роналдо през това лято Дибала може да мине вече за твърда резерва, макар наставникът на Юве да увери неколкократно колко важен е южноамериканецът за отбора.

„Всеки път, когато той не играе, ми идва да заплача”, коментира Дзампарини. „Той стои на пейката заради Алегри. Алегри би трябвало да дойде в Палермо и да спечели така скудетото, понеже е лесно да бъдеш феномен в Ювентус.”

„Преди две години изпратих на Дибала съобщение и го посъветвах да отиде в Испания, където би играл футбол. Казах му да не остава в Италия.”

„Той ще си тръгне, защото Ювентус иска да получи 120 милиона евро. Вярвам, че през януари той ще поеме към Испания. Има оферти от испански и английски отбори.”

„Ювентус разполага с много шампиони и очевидно е трудно всички да играят, но определено трябва да  плачем, когато феномен като Дибала не играе”, завърши Дзампарини.

Още по темата:

Юнайтед контрира: Пускаме Погба само срещу Дибала

Дибала се сбогува с Игуаин