Ръководството на Пари Сен Жермен се е свързало с Винисиус и го е посъветвало да не подновява договора си с Реал Мадрид. Освен това френският шампион е предложил заплата от 40 милиона евро на сезон, за младата зведа в клуба, когато текущият му договор изтече. Гореспоменатата цифра е 12 пъти по-висока от сегашната му заплата и четири пъти повече от това, което той ще получава, когато удължи договора си с „лос бланкос“, пише „Марка“.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес разкри в испанското телевизионно шоу El Chiringuito, че Винисиус е получил няколко предложения, но желанието му е да остане на „Бернабеу“. В разговорите с ПСЖ, на Винисиус му е бил предложен щедър бонус за подпис, както и още редица привилегии в Катар като рекламни договори. Перес и генералният директор на мадридчани - Хосе Анхел Санчес, са оценили поведението на играча, който ги е информирал за офанзивата на парижани.

Връзката на Винисиус с Реал е силна и той изглежда готов да остане, като последният му контакт с парижкия клуб датира едва от март, около 1/8-финалите в ШЛ между двата тима. Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед също са опипвали почвата около бразилеца в последните месеци, но са получили отрицателен отговор.

Подновяването на договора на Винисиус е въпрос на време, като единствено не се знае докога ще е контрактът му. Спекулациите са, че „лос меренгес“ са искали да го обвържат до 2028 година, но в крайна сметка се е стигнало до компромисен вариант година или две по-рано.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Искането на агента на Винисиус е 10 млн. евро на сезон плюс бонуси, ако подпише до 2026 г., или около 12 млн. евро, в случай че договорът му бъде удължен до 2027 г. Изглежда и двата варианта устройват носителя на Шампионска лига и всичко скоро ще бъде факт.