Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис коментира по доста оригинален начин спекулациите, че клубът преследва на трансферния пазар нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема и крилото на Пари Сен Жермен Анхел ди Мария. Филмовият продуцент в типичен стил коментира, че няма намерение да привлича „старци”.

В последно време неаполитанци са свързвани с редица големи имена, като се говореше, че новият старши треньор Карло Анчелоти настоява за привличането на 30-годишния Бензема. Изглежда обаче, че в тези информации няма много истина, а също по отношение на слуховете за Ди Мария.

„Можем да вземем всички вестници, защото в последно време излизат много лъжи”, коментира Де Лаурентис пред клубното радио „Кис Кис”, когато бе помолен да отговаря на следващите въпроси само с „вярно” и „невярно”.

„Ди Мария и Бензема? Това си е голяма лъжа. Много съм изненадан, защото редакторът на „Кориере дело спорт”  е много опитен човек и му пожелавам само добри неща”, заяви Де Лаурентис.

„Има договорка между мен и треньора Карло Ачелоти. Защо ми е да привличам тези двама старци, с цялото ми уважение към тях? Не съм длъжен да угаждам на феновете, те играят футбол по баровете. Уважавам ги, но трябва да останат спокойни и да ни оставят да работим.”

„Първата страница на „Кориере дело спорт” е просто нелепа.”

„Усуф Сабали (от Бордо – б.р.) бил подписал? Лъжа! Той се контузи, как бих могъл да привлека контузен играч?”

„Данило Д’Амброзио (от Интер – б.р.)? Лъжа! Той няма да идва. А колкото до Бензема, той не е просто далеч, той е много далеч.”

„Единсон Кавани (от Пари Сен Жермен – б.р.)? Той печели чисто 20 милиона евро на всеки 2 месеца. Брилянтен е, но не мисля, че би склонил да намали заплатата си наполовина. Ако Кавани ми се обади и ми каже, че е склонен да взима само половината от настоящата си заплата, би било страхотно.”

„Радамел Фалкао (от Монако – б.р.)? Невярно! Той вече не вкарва, така че това са лъжливи новини.”

„Ще подаде ли Анчелоти оставка точно преди началото на сезона? Ето това вече е грандиозна измишльотина”, продължи в такъв стил босът на Наполи.