Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес предложил халфа на „белите“ Иско на колегата си от Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи, твърди Diario Gol. Информацията на изданието гласи, че това се е случило по време на първия осминафинален сблъсък между двата европейски гранда в Шампионската лига, завършил с успех от 3:1 за актуалния носител на трофея .

Източниците на цитираното издание разкриват, че предложението на Перес обаче не било посрещнато радушно. Ал-Келайфи отказал категорично, а негативен бил отговорът и на запитване със същата насоченост за Карим Бензема.  

Припомняме, че по-рано медиите в Испания писаха, че е много вероятно Иско да напусне „Бернабеу“ след края на сезона. Слуховете са, че полузащитникът не удовлетворявал изискванията на Зинедин Зидан. Той има още няколко месеца да обърне събитията в своя полза и ако претърпи провал в това си  начинание, ще се сбогува с „белия балет“.

Сред кандидатите за подписа на Иско са Манчестър Сити и Челси. Финансовите претенции на актуалния носител на трофея в Шампионската лига за халфа не били големи, като има тиражирани слухове, че „гражданите“ са склонни да платят до 100 милиона евро.

25-годишният Иско има 19 мача в Ла Лига през настоящия сезон. Отбелязал е и пет гола.

Иско се присъедини към испанския гранд през сезон 2013/14 от Малага. 

Петте опции пред Иско, ако напусне Реал 

Продажба на Иско отваря пътя за трансфер на Азар в Мадрид