Футболистът на Тотнъм Кристиан Ериксен е близо до преминаване в Реал Мадрид, твърдят медиите в Испания.

Такава сделка е вероятно да се случи през лятото, а според испанското издание AS „белите“ имат 5 причини да искат полузащитника в редиците си.

Ериксен все по-близо до Реал, но не и през януари 

Ето и кои са те: 

1. Представянето на Ериксен срещу Реал Мадрид в Шампионската лига през 2017 година – „Белите“ деляха една група заедно с „шпорите“ през сезон 2017/18. Тогава първата среща завърши при 1:1, докато на „Уембли“ лондончани се наложиха с 3:1. Всички погледи бяха насочени към Хари Кейн, който Реал следеше изкъсо, а запознати твърдят, че „белите“ са гледали зорко и халфа на англичаните Ериксен. Именно той отбеляза третия гол за успеха им, което само подчертало наличните му качества.

2. Договорът на Ерикесен с Тотнъм изтича през 2020 година -  Крайният срок на договора на датчанина с Тотнъм, както и неразбирателството за подновяване на ангажимента, са в услуга на Кралския клуб. Така „лос меренгес“ ще могат да вземат халфа на по-ниска цена, сравнено с това, което би поискал Тотнъм в друга ситуация.

Кристиан Ериксен

източник: БГНЕС

3. Ериксен би бил чудесен заместник на Модрич – за бъдещето на актуалния носител на „Златната топка“ има редица слухове, а повечето го свързват с Интер. Ако в действителност се стигне до сделка между „белите“ и „нерадзурите“, то Ериксен би запълнил идеално празнината, която би се отворила в средата на терена.

Голяма звезда на Тотнъм още преговаря за договора си 

4. Млад, но опитен. Така определят Ериксен, който за своите 26 години (на 14 февруари ще навърши 27) може да се похвали с немалък опит в мачове на високо ниво. През 2010 година Ериксен е най-младият играч на Мондиала в ЮАР, само на 18 години. Към днешна дата талантът има 85 мача с екипа на Дания, в които е отбелязал 25 гола. Преминал е през всички гарнитури на „червения динамит“.

Кристиан Ериксен

източник: БГНЕС

5. Даниел Леви няма да е така суров в изискванията си – Босът на Тотнъм бе повече от категоричен в преговорите при трансферите на Лука Модрич през 2012 година и Гарет Бейл година по-късно в испанския гранд. Сега обаче ситуацията е различна и Леви няма да е така неотстъпчив, с оглед изтичащия договор на Ериксен догодина.

През настоящия сезон във Висшата лига Ериксен има 19 мача и 4 гола.