Трансферът на Каземиро от Реал Мадрид в Манчестър Юнайтед изглежда все по-вероятен. Според слуховете в Испания 30-годишният бразилец вече е информирал най-близките си съотборници, че най-вероятно ще приеме предложението на „червените дяволи“.

Още вчера испанските медии обявиха, че „белите“ няма да застават на пътя на халфа и ще му дадат правото той да вземе решението дали да си тръгне.

Настроенията на „Сантиаго Бернабеу“ са, че Каземиро ще приеме офертата на Юнайтед заради новото предизвикателство, а и заради факта, че английският клуб му е предложил двойно по-голяма заплата от тази, която в момента получава в Реал, както и договор за цели пет години. По всяка вероятност сделката ще бъде на стойност около 60 милиона паунда.

Заради всичко това в Реал вече са започнали да обсъждат варианти за заместник на Каземиро. Според „Ас“ фаворит №1 в това отношение е халфът на Нюкасъл Бруно Гимараеш. 24-годишният бразилец, който има и испанско гражданство, притежава безспорен талант, а и би бил дългосрочно решение за халфовата линия на „белите“. Проблемът от гледна точка на Реал е, че преговорите с Нюкасъл ще бъдат доста трудни.

Бразилецът е една от големите звезди на „свраките“, а и новите собственици със сигурност нямат финансови проблеми и трудно могат да бъдат изкушени. Според „Ас“ Нюкасъл ще постави на Гимареш цена, която е двойно по-голяма от тази, срещу която го привлече през януари. Тогава английският клуб плати на Лион около 52 милиона евро.