Агентът на бившият краен бранител на Реал Мадрид и Уест Хем Жулиен Фобер - Иван Ле Мий, разкри как французинът се озова на "Сантиаго Бернабеу" за 6-месечен наем през 2009-та година. 

Случката се е разиграла през зимния трансферен прозорец на 2009-та година, когато "кралете" се свързват с Ле Мий в опит да привлекат Фобер, който да реши проблемите им на десния бек. Французинът е бил харесан лично от наставника на Реал по онова време Хуанде Рамос. Самият агент признава, че е мислел цялото нещо за шега, преди да бъде засипан с гласови съобщения от ръководството на "белия балет". 

"Получих обаждане от един французин, който ми каза, че Реал иска да говори с мен за Фобер. Казах му, че нямам време за подобни щуротии и затворих телефона. Малко по-късно, когато си погледнах телефона, видях, че имам 30 пропуснати гласови съобщения и разбрах, че нещата са сериозни", започна Ле Мий. 

"Реал искаше Антонио Валенсия за първи избор, но той беше прекалено скъп. Фобер беше втората опция, избран лично от треньора на тима. В крайна сметка така се стигна до 6-месечния наем в клуба", завърши агентът пред английското издание "The Athletic". 

Фаубер записа само 2 мача за "кралете" и бива отпратен след края на кампанията.