Полузащитникът Матео Ковачич може отново да облече екипа на бившия си тим Интер. За подобна развръзка около играча на Реал Мадрид сигнализираха италианските медии.

Според „Тутоспорт” и „Медиасет Премиум” преговорите за подобна сделка са стартирали още преди 6 седмици, като първият контакт е бил между директора на „нерадзурите” Пиеро Аузилио и агента на Ковачич. Това би бил пожарният вариант за италианския гранд, ако нещата с привличането на Рамирес под наем от Дзянсу Сунинг тотално се разсъхнат.

Интер и Рамирес се уплашиха от УЕФА

Опитният бразилец остава приоритетна цел към момента, ала от настоящият му отбор не желае да го преотстъпи, без значение, че Дзянсу и Интер имат едни и същи собственици. Китайците се притесняват, че не могат да намерят заместник на 30-годишния Рамирес.

Ковачич от своя страна е добре запознат с обстановката на „Джузепе Меаца”. Той премина там още като младок през януари 2013 година, когато тимът брои 11 милиона евро на Динамо Загреб. Хърватинът така и обаче не оправда очакванията и не можа да се впише в постоянно променящия се откъм тактическо естество пейзаж в Интер. В крайна сметка през лятото на 2015 година той бе продаден доста изгодно на Реал Мадрид срещу 31 милиона евро.

Интер командирова директори заради неволите с Рамирес

Вече на 23 години, Ковачич има 14 мача за Реал през този сезон, като в никакъв случай не би могъл да бъде определен като титуляр. Макар да попадна на „Бернабеу” в един от най-успешните периоди на „белия балет”, балканецът не можа да се покаже като нещо повече от периферна фигура.

Реал Мадрид може да използва мераците на Интер в своя полза. Испанският колос би се навил да предостави Ковачич при преференциални условия с идеята да бъде третиран по същия начин, когато открие преговори за звездата на „нерадзурите” Мауро Икарди.